KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Új aszfaltterítő és rakodó gépeket szerzett be a magyar közút

Új aszfaltterítő és rakodó gépeket szerzett be a magyar közút

Business Superbrand 2014

Felsőpakony-Szigetszentmiklós, 2014. július 29. – A Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretein belül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az eszközparkján. A tavaly év végén elindított program részeként a társaság 2 új, útkarbantartási célra alkalmas aszfaltterítő és 25 rakodó gépet szerzett be.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban indította azt a fejlesztési programját, amelynek célja a társaság gép- és eszközparkjának jelentős megújítása. Júliusban már beszámolhatott a társaság négy aszfaltmaró gép beszerzéséről. A technológiai sorban az aszfaltmaró gépeket az új aszfaltréteg leterítését végző önjáró aszfaltterítő gépek követik.

A program keretein belül két darab VÖGELE S 1300-3i típusú lánctalpas aszfaltterítő gépet szerzett be a társaság AB 340-3 TV típusú döngölővel és vibrátorral szerelt paddal. A gépek vízhűtéses 74,4 kW-os Deutz diesel motorral vannak felszerelve, amelyek megfelelnek a legújabb károsanyag kibocsátási normának. A tömegük egyenként meghaladja a 10,6 tonnát, munkasebességük pedig elérheti akár a percenkénti 30 métert is. A munkapad hidraulikusan 1,8 métertől egészen 3,4 méterig szélesíthető, de kiegészítő elemekkel ez akár 4,5 méterre is növelhető.

A fejlesztési program részeként 25 darab JCB 3CX ECO SM T4i típusú univerzális rakodó-kotró gépet is beszerzett a társaság. A gépek vízhűtéses 68 kW-os JCB Ecomax turbó diesel motorral vannak felszerelve, amelyek szintén megfelelnek a legújabb károsanyag-kibocsátási normának. A tömegük egyenként meghaladja a 8,1 tonnát, az 1,15 köbméteres magas-ürítésű kanál teherbírása 1380 kg. Az ároktisztításhoz használt mélyásó kanál térfogata pedig 0,17 köbméter, a legnagyobb ásási mélység pedig 5970 mm.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásainak köszönhetően 4 aszfaltmaró és 8 ároktisztító gép, valamint 38 sószóró adapter beszerzése már megvalósult a közelmúltban, a következő hónapokban pedig további 36 ütközést csillapító adapter átvételére kerül sor. A fejlesztéseknek köszönhetően hatékonyabban és nagyobb volumenben végezheti el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alap üzemeltetési és fenntartási feladatait.

forrás: www.kozut.hu

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON