KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Szendvicspanel vagy trapézlemez a jobb tetőfedésre?

A trapézlemez a horganyzott acél és az időjárásálló poliészter színbevonat előnyeit ötvözi. Kialakítását úgy tervezték, hogy a hosszirányú bordák ellenállóak legyenek a keresztirányú terhelésnek, hatékonyan vezesse le a tetőről a csapadékot, könnyű legyen vele a kivitelezés, és könnyű tetőszerkezetet igényeljen.

A szendvicspanel a horganyzott és poliészter bevonatos acél tartósságát és szigetelőképességet ötvözi egy termékben. A külső és belső felülete időjárásálló színes acéllemez, ami körbezárja a szigetelőmagot, ami lehet ásványgyapot, poliészter, PUR vagy PIR hab.

A trapézlemez előnye, hogy nem igényel bonyolult építési megoldásokat, a kivitelezés során csak a vízzárást kell megoldani. Alátámasztási igénye kisebb, mint a cserépnek vagy a síkpalának. Típustól függően az alátámasztási köz 700-1500 mm.

Hátránya, hogy nem szigetel sem a hőtől, sem a zajtól. Jellemzően párásodásra hajlamos, így a lemez belső felülete megcseppenhet, ami ellen vagy antikondenzációs filc bevonattal, vagy párazáró fóliával védekezni kell.

A szendvicspanel előnye, hogy szigetelt építőelem, így nem kel utólagosan szigetelni, s ezzel jelentős kivitelezési költségek kerülhetők el. A panel egy erős, ugyanakkor könnyű tetőfedő anyag, ami csekély alátámasztást igényel, típustól függően akár 2,5m alátámasztási köz is elegendő. Hátránya, hogy nehezebb a szállítása, mozgatása, ami költségtöbbletet jelent a trapézlemezhez képest.

forrás: Metal-Sheet

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON