KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
A teherhordó szerkezetek gyártója
Az épületek teherhordó szerkezetei, más néven tartó szerkezetei, több szempont szerint csoportokra bonthatók, anyagukat, épületen belüli funkcióikat, vagy akár a szakipari előállítást tekintve. A teherhordó szerkezeteklegyen szó bármilyen építési formáróltöbbek között elsődleges és másodlagos, függőleges és vízszintes tartószerkezeti elemekre bonthatók. A főtartókra sok esetben nem lehet közvetlenül hozzáépíteni a falakat, a födémet, vagy a tetőt. Ehhez kellenek a másodlagos teherhordó szerkezetek. Gyakorlatilag a szelemenekre, távtartókra és bennmaradó zsaluzatokra van szükség, hogy az oldalfalként szolgáló szendvicspanelek, trapézlemezek, vagy tetőnek szánt szendvicspanelek, trapézlemezek és cserepeslemezek felkerüljenek az épületre.

Szelemen

A horganyzott, szerkezeti acélból hidegen alakított C és Z profilok alakja és 1,00–3,00 mm vastag anyaga lehetővé teszi, hogy a főtartókat összekösse, és alátámasztásként szolgáljon a tetőnek, vagy az oldalfalnak. Horgany rétegének köszönhetően nem kell a felületét továbbkezelni, mert nem fog korrodálódni. A szelemenek hosszát a legtöbb gyártó egyedi méretre készíti, de figyelembe véve a fizikai korlátokat, sokszor toldani szükséges. A C profilok toldó elemmel, a Z profilok azonban egymásba fordítva toldhatók.

Teherhordó trapézlemez

A szintén horganyzott, szerkezeti acélból hidegen alakított magas bordájú trapézlemezek alakja és kb. 1,00 mm vastag anyaga lehetővé teszi, hogy nagy fesztávokat hidaljanak át alátámasztás nélkül, ráadásul betonnal kiöntve födémként is szolgálnak. Horganyzott felületének köszönhetően időtálló megoldás további felületkezelés nélkül is. A Metál-Sheet Kft. tíz éve magyar gyártóként működik az acél termékek piacán, így nagy gyártási tapasztalattal és a megrendelések gyors teljesítésével igyekszik minél nagyobb szerepet vállalni a magyar építkezések piacán. A Metál-Sheet Kft. 2015 augusztusában csökkentette a C és Z profilok árait, ezzel kívánja növelni a szelemenekre érkező megrendelések számát.

forrás: Metal-Sheet

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON