KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Földmunkagépek: Top vállalatok választják a Samoter 2017-et

30. alkalommal rendezik meg a SaMoTer szakkiállítást Veronában, 2017. február 22 – 25. között.
Case, Hyundai, Kobelco & Komatsu – a veronai kiállítás résztvevői között

Olaszországban az építőipari gépipar és piac 2016 első negyedévében fellendülésnek indult, az export 816,7 millió eurót tett ki (+1.6%), míg az import 210,3 millión eurót (+13.8%).

Verona, 2016. július 29. A földmunkagépek és építési piac kiemelkedő szereplői: a CASE CE, Hyundai, Kobelco és Komatsu azt elsők között jelentkeztek be a 30. SaMoTer-re, e háromévenként megrendezésre kerülő kiállításra, melyet 2017. február 22 – 25. közötti időpontban tartanak a Veronai Vásárterületen (www.samoter.it). A Komatsu valójában megerősíti részvételi szándékát a 2014-es kiállítást követően, a CASE és a Hyundai újbóli résztvevő, míg a japán Kobelco először jelenik meg egy ilyen olaszországi bemutatón.

A SaMoTer 1964 óta határkő az építőipari szektor számára Olaszországban. Az elkövetkezendő rendezvény a Veronai Vásárközpontban az irányításra és a környezeti kényszerhelyzetek megelőzésére összpontosít és egy időben kerül megrendezésre az Asphaltica szakkiállítással, amely az útkövezés technológiáival, a biztonsággal és szállítási  infrastruktúrával foglalkozik, valamint a Transpotec Logitec szakkiállítással, a fuvarozás és logisztika rendezvényével.

“E négy gyártó részvételi jelentkezése a napokban érkezett hozzánk” mondotta Giovanni Mantovani, a Veronai Vásár vezérigazgatója, “és jelentkezésük két szempontból is nagyon fontos. Ez részben azt jelenti, hogy nagy nemzetközi vállalatok készek invesztálni egy olyan rendezvénybe, melyet stratégiailag fontosnak tartanak az olasz építőipari piac szempontjából, amely végre talpra áll az elmúlt évek összeomlása után.

Ugyanakkor azt is jelenti,l hogy a SaMoTer új formája és a Veronai Vásár számos kezdeményezése jó irányba hatnak: egy olyan kereskedelmi árubemutató jön létre, amely a kiállítók és a szektor szakembereinek valós üzleti és oktatási igényeinek felel meg.”

A 2013-as mélypont után az olaszországi gép- és berendezésgyártás és értékesítés területén bekövetkezett irányváltást a „SaMoTer-Veronafiere Outlook”-ban megjelent legújabb adatok analizálása is jelzi. 2016 első négy hónapjában az export valójában 816,7 millió eurót tett ki, ami 1,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az importmutatók is jól alakultak:2016 januárja és áprilisa között Olaszország 210,3 millió eurós forgalmat bonyolított le, ami 13,8%-os növekedést jelent 2015 első négy hónapjának forgalmához képest.

Enrica Oderda, a CASE Construction Equipment olaszországi igazgatója: “Az olasz piac figyelemre méltó növekedési trendet mutat: +28% 2015-ben 2014-hez viszonyítva, és további javulás 2016-ban. A növekedés a bizalom légkörét erősíti a vevők és a kereskedők között, ami meggyőződésünk szerint előmozdítja a fellendülést. A CASE hisz Olaszországban és ezt azzal is kifejezésre juttatja, hogy fejleszti gyártási központjait San Mauro Torinese városában (exkavátorok) és Lecce-ben (homokrakodók, kompakt homokrakodók, markológépek és földgyaluk). A CASE részvétele a SaMoTer-en is az olasz piac iránti bizalmáról tanúskodik, ugyanakkor hálózatunk és vevőink támogatását szolgálja teljes körű ajánlatunkkal az olasz piac speciális jellemzőire fókuszálva: kompakt exkavátorokkal, hármas gémrendszerekkel, és rövid sugarú verziókkal.”

Milan Wamsteker, a HHIE marketing igazgatója: “A Hyundai Heavy Industries Europe feltétlenül elkötelezett a részvétel mellett a SaMoTer 2017 szakkiállításon. A kereskedelmi vásárok ideális helyszínek az ügyfelekkel való találkozásra, vagy új üzleti kapcsolatok kiépítésére nemcsak az eladások növelése érdekében, hanem – és elsősorban – önmagunk megmutatására az ipari szakemberek világában és arra, hogy valamennyi vevőnkkel és partnerünkkel találkozhassunk. Motivál bennünket a lehetőség, hogy a figyelem középpontjába helyezhetjük a Hyundai gépgyártás képességeit és mindazt, amit meg tudunk csinálni.”

Kato Makoto, a Kobelco Construction Machinery Europe ügyvezető igazgatója: “A Kobelco első alkalommal vesz részt a SaMoTer-en  2017-ben. Cégünk számára Olaszország egy új stratégiai piac. Az elmúlt 12 hónapban megnövekedett az igény a mini exkavátorok és a nagy teherbírású földmunkagépek iránt. Éppen ezért szeretnénk kiépíteni egy értékesítési hálózatot, hogy szerte az országban támogathassuk vásárlóinkat, gyors és hatékony technikai és karbantartási segítséget nyújthassunk. Valamennyi Kobelco gép megfelel a jelenlegi kibocsátási szabványoknak, kiváló üzemanyag hatékonysági mutatókkal rendelkeznek, és szeretnénk a SaMoTer látogatóit tájékoztatni ezekről a fontos előnyökről. Különösen az SR (rövid sugarú) exkavátoraink ideálisak a városi munkaterületekre, ahol korlátozottak a manőverezési lehetőségek, valamint az olaszországi infrastruktúrák építési, átalakítási és karbantartási munkálataihoz, ahol is a hidrogeológiai megelőzési projektek elsőbbséget élveznek, jobban, mint ezelőtt bármikor.”

Francesco Grassi, a Nolok elnöke, a konzorciumé, amely a Komatsu disztribútorait összefogja: “A Komatsu disztribútori hálózatával vesz részt a SaMoTer-en, mely hálózat műszaki szakemberei teljes szaktudásukkal segítik és támogatják vevőinket napi munkadöntéseikben. Bizalmunk szilárd az olasz piacban és meg vagyunk győződve arról, hogy a fellendülés stabil és fenntartható. A magas műszaki szabványok, hatékonyság és a környezet tiszteletben tartása mindig megkülönböztette a Komatsu márkát – hibrid technológiánk mostanra már a harmadik generációnál tart – nem beszélve a működtetés biztonságáról és a kiemelkedő termelékenységi mutatókról. A SaMoTer arra is kiváló alkalom lesz, hogy számos más terméket is megismertessünk, melyek első alkalommal kerülnek itt bemutatásra.”

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON