KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Útépítő gépek: Olaszország lépést tart a piaci fellendüléssel Szektor találkozó 2017-ben az ASPHALTICA-n Együtt az AMMANN, MARINI és WIRTGEN csoporttal

2015-ben Olaszország útburkolási technológiák exportja (+27.5%) és importja (+30.8%) emelkedett (forrás: SaMoTer-Prometeia Outlook).

Verona, 2016. szeptember 12. – Olaszország építőgép iparának évekig tartó általános és széleskörű válsága után 2015-ben végre változás következett be – még az út infrastrukturális technológiák terén is. Olaszországban az úthengerek, zúzó- és tömörítő gépek valamint keverőgépek éves exportja 113,2 millió eurót tett ki míg az import 22 millió eurót, ami 27,5% és 30,8 % növekedést jelentett az előző évi eredményekhez képest. Ez a „SaMoTer Outlook” elemzéséből származó adat; az építőipari berendezések piacának elemzésével foglalkozó kiadványt a Veronai Vásár hozta létre a Prometeia-val (tanácsadó iroda) és az Unacea-val (olasz építőipari gép gyártók szövetsége) együttműködve.

A bitumen szektor legfontosabb soron következő rendezvénye az Asphaltica, melynek középpontjában az útburkolási technológiák és megoldások, biztonság és út infrastruktúra áll, és amely együtt kerül megrendezésre a 30. SaMoTer-rel, Olaszország háromévente megrendezésre kerülő földmunkagép és építőipari gép kiállításával, valamint a Transpotec Logitec szakkiállítással, mely a szállítmányozással és logisztikával foglalkozik. Mindhárom kiállítás 2017. február 22 – 25. között várja látogatóit a Veronai Vásárterületen.

Az Asphaltica, melyet a Veronai Vásár és a SITEB(Olaszországi Aszfalt és Bitumen Út Egyesület) szervez, kiváló alkalom lesz a legújabb innovációkkal való megismerkedésre, melyeket a legjelentősebb nemzetközi márkák vonultatnak fel. Ezek között olyan európai óriások lesznek, mint Ammann, Marini vagy a Wirtgen Group, akik kiállítanak az Asphaltica-n.

Az olasz forgatókönyv fokozatos konszolidációt jelez 2016 első négy hónapjában, a speciális aszfaltozó gépek importja meghaladta a 7,1 millió eurót az áruforgalomban, 46,4%-kal több mint 2015 első negyedévében.

Ezt a talpra állást az új építőipari beruházások generálták: 2016-ban 2%-kal voltak magasabbak a Prometeia becslése szerint.

Pontosabban a talpra állást egyéb intézkedések mellett a Kormány által újra indított közmunkák is segítik. Ebben a vonatkozásban a 2016-os Stabilitási Törvény (költségvetés) a közkiadások pozitív dinamikához való visszatérésének tanúja lehetett az aktívumokban és a helyi tanácsok belföldi Sabilitási Paktumának megszűnését vetítette elő.

A 2015-ös teljesítés után 2016 január-áprilisa az olaszországban gyártott gépek exportjában visszaesésnek (10,4%) lehetett tanúja, 36,3 millió eurót tett kimindenek felett a Közép Keletről és Észak Afrikából származó megrendelések csökkenése miatt. Másrészről pozitív jelek érkeztek a hagyományos piacokról, mint Nyugat Európa, Észak Amerika és még Oroszországból is, 1,3 millió euróról 3,8 millió euróra nőtt az export (+184%).

Az Asphaltica 2017 jellemzően út építéshez és fenntartáshoz használható termékek és technológiák bemutatója lesz, a maximális hatékonyságra, alacsonyabb költségekre és környezeti fenntarthatóságra fókuszálva („mert az utak mindenkié és az emberek különösen tájékozottak a rongálódásról, a vezetési biztonságról és a környezetről, ahol nap, mint nap élnek” mondjaStefano Ravaioli, a SITEB igazgatója, (mely szervezet szintén koordinálja a workshop-ok és üzleti konferenciák lenyűgöző programját, melyek keretében a mérnökök és a szektor szakemberei kredit pontokra tehetnek szert).

„Mint mindig, az Ammann részt vesz a veronai rendezvényen és teljes skálájából mutat be modelleket: zúzó- és tömörítő gépeket, felület kezelőket, üzem- és könnyű berendezés sorokat” mondotta Michele Turrini,az Ammann Italy kereskedelmi igazgatója. „Úgy hisszük, hogy a SaMoTer-Asphaltica egy alapvető szakmai fórum nemcsak a hazai piac számára, hanem Észak Afrika, Közel Kelet és a balkáni országok számára is. Ammannn is szervez workshop-ot a rendezvény alatt, amely az új technológiákra fókuszál.”

„Úgy látjuk, hogy az Asphaltica 2017 a bituminos aszfaltozás berendezésinek teljes sorát felvonultatja” mondja Alberto Montanari a Marini cég vezérigazgatója. „A rendezvény egy újabb lehetőség lesz az ügyfelekkel való találkozásra, hatékony és megbízható megoldások kifejlesztésére, melyek képesek lesznek megfelelni a legigényesebb követeléseknek is. A Marini be fogja mutatni azt az energiát, gyakorlatot és szaktudást, melyet az évek során szerzett meg az aktuális érdeklődésre számot tartó területeken mint például az innováció, rugalmasság, újrahasznosítási megoldások és működési költségek csökkentése a vállalati egyesülések vonatkozásában. A február 23-án csütörtökön megrendezésre kerülő workshop-unkon az innováció lesz a központi téma.”

Mario Spinellia Wirtgen Machinery ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy „a Wirtgen Group be fogja mutatni az útépítéshez és  fenntartáshoz alkalmazható termékei teljes skáláját az Asphaltica 2017 kiállításon: az aggregátokat gyártó ipartól (Kleemann) az aszfalt keverő gyárakig (Benninghoven), kiegészítőkig (Voegele), aszfalt és útágyak tömörítéséig (Hamm), az zúzáson, burkoló anyagok újrahasznosításán és a talajstabilizálásán (Wirtgen) keresztül. Azért teszi ezt, mert a Wirtgen Group mindig kiemelt figyelemmel és gondoskodással fordult a vevői felé és hisz az ilyen, tökéletesen a szektor igényeihez szabott rendezvényben.”

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON