KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Lefelé hűlő födémek hőszigetelése fagyapottal

Családi házakban vagy társasházak földszintjén lakóknak sokszor okoz gondot, hogy az alápincézett helyiségek födémeit nemvagy nem megfelelő mértékbenhőszigetelték. Ennek következtében a felsőbb szintekéhez képest kiugró nagy fűtési költségek mellett is sokkal rosszabb lakókomfort érhető el. A lakók fáznak a hideg padlófelületek miatt, emellett a télen fellépő páralecsapódás miatt akár a burkolatok is károsodhatnak vagy egészségre káros penészesedés léphet fel.

A Knauf Insulation széles termékválasztékával minden területhez tud megfelelô hőszigetelést ajánlani. A jól ismert Heraklith fagyapot termékek többrétegű, polisztirol vagy ásványgyapot maggal készülőúgynevezett kompozitHeratekta és Tektalan típusai esztétikus, egyben ellenálló felületűek, és hôszigetelő és hangelnyelő anyagokként is alkalmazhatóak.

A Heraklith és Tektalan igény esetén festhető felülettel is rendelhető. A táblákat lefelé hűlő födémekre a tűzvédelmi előírásoktól függően műanyag vagy fém dübelekkel lehet rögzíteni. A fagyapot és kőzetgyapot táblákat természetesen kombinálva is be lehet építeni. Ezt a megoldást különösen nagy alapterületű mélygarázsokban alkalmazzák előszeretettel. A kőzetgyapot táblák borítását vékonyabb, 25 vagy 35 mm-es Heraklith lemezekkel végzik el, majd a két réteget együtt dübelezik a födémre. Ez olcsóbb megoldást és nagyobb méretválasztékot nyújt a kivitelezőnek, mivel a kőzetgyapot hőszigetelő réteg vastagsága az igényektől függően változtatható.

A Knauf Insulation folyamatos gyártástechnológiai és termékfejlesztéseinek köszönhetően az idei évtől még szélesebb választékot kínál a felhasználóknak. Hamarosan megkezdődik a nem éghető, A2 tűzvédelmi osztályba sorolt Heraklith és Tektalan lapok gyártása. Ez olyan területeken is beépíthetővé teszi fagyapot termékeinket, amelyeken eddig tűzvédelmi okokból alkalmazásuk nem volt lehetséges. A gyártástechnológiai fejlesztések másik eredménye a 600 milliméteres lapszélességű termékek gyártása, amely szintén a 2013-as évben indul el. A nagyobb lapszélesség fajlagosan kevesebb rögzítőelemet igényel, és jobban illeszkedik az építőiparban használatos raszterméretekhez. A 600 mm-es fagyapot táblákat az álmennyezetek általánosan használt tartószerkezetében is el lehet helyezni, így esztétikai és tűzvédelmi szempontból egyaránt kiemelkedő tulajdonságú felületek kialakítására is lehetőség nyílik.

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON