KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Beázik a palatető? A megoldás a cserepeslemez
A síkpalával, hullámpalával fedett épületek gyakran beáznak, mert a régi palafedés megreped, és ezeken keresztül beázik a tető. Az egyre szélsőségesebb tavaszok és nyarak növelik a kockázatát annak, hogy egy viharos széllel, jégesővel érkező vihar összetörje vagy lesodorja a tetőről a palát. Ilyen esetekben a tulajdonosoknak gyors, könnyű és gazdaságos megoldást kell találniuk, ráadásul hosszú távra.
 
A könnyű cserepeslemez mintázata a cseréppel fedett családi ház hatását kelti, azonban alapanyaga horganyzott acéllemez, színes műanyag bevonattal. Az acél vastagsága általában 0,4-0,5mm, amit horgany réteg véd a korróziótól, így hosszú élettartamot biztosít a lemeznek. A horganyozáson felül 25 mikron vastagságban színes, UV-álló poliészter bevonat adja a lemez színét, ami nem pattogzik le, nem hólyagosodik fel a hatására, így tartós színt biztosít. A RAL színskálán megtalálható nagy színválaszték közül 10-14 féle szín elérhető, amelyek közül népszerű a RAL3009 téglavörös, a RAL7016 antracit színű, a RAL8017 sötétbarna, sőt a RAL6020 zöld cserepeslemez is.
 
Kivitelezés cserepeslemezzel
A cserepeslemezt folyamatosan gyártó görgősoron gyártják, így a fix szélességű táblákból igény szerinti hossz gyártható. A hosszméretre gyártott táblákkal a tetőfedő gyorsan és könnyen tud haladni, mivel a gerinctől a csatornáig egy tábla lefedi a tetősíkot, és csak oldalirányú átlapolással kell haladni a tetőn. Hosszanti toldás csak 6000 mm-nél hosszabb tetősíknál alkalmazandó, mivel a 6000 mm-nél hosszabb cserepeslemez táblák könnyebben sérülhetnek szállítás és felszerelés közben. A tetőgerincre cserepes gerincelem kerül, a tagoltabb tetők esetén a szükséges helyekre (oromdeszka, vápa, ereszalj, kémény, tetőablak, stb.) a cserepeslemez alapanyagából élhajlított elemek kerülnek, amit a gyártók egyedi rajzok alapján gyártanak le. A tetőszerkezetre a szokásos rétegrend (főtartó szerkezet, szelemenezés, tetőfólia) kerül, és a héjazatként kerül fel a cserepeslemez. A szelemeneket úgy kell felrakni a szarufákra, hogy az első szelemen közepe a szarufa aljától 250 mm-re legyen, majd minden következô szelemen középpontja 350 mm-re legyen egymástól, mivel a cserepeslemez mintája 350 mm-ként ismétlődik. A palával fedett tetô esetén egyre gyakoribb megoldás, hogy a tetőfedők a palát fenthagyva, új szelemenezéssel látják el a tetőt, és a cserepeslemezt plusz héjazatként teszik fel a meglévő tetőre.
 
Alapanyag
A cserepeslemez alapanyaga 0,5mm horganyzott szerkezeti acéllemez poliészter színbevonattal ellátva, ami garantálja a védelmet a rozsdásodás és a tető lefakulása ellen.
 
Cserepeslemez magyar gyártótól
A Metál-Sheet Kft. magyar családi vállalkozásként tíz éve gyárt Magyarországon lemez tetőfedő elemeket, így a magyar vevők bármikor megtalálják közvetlenül a gyártót, hogy rövid határidővel eljusson házhoz a megrendelt cserepeslemez.
PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON