KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Július az építkezések időszaka

Az évben a nyári hónapok jelentik az építkezések szempontjából a legjobban kihasználható időszakot, mivel a száraz idő szinte garantált, és a hosszú világos napok több munkával tölthető időt jelentenek. Ilyenkor nemcsak a tervszerű építkezések haladnak könnyebben, hanem a családi gazdaságok is nagyobb kedvvel kezdenek bele kisebb-nagyobb építkezésekbe, felújításokba.
 

Könnyűszerkezetes építkezések

A leggyakoribb építkezési forma a könnyűszerkezetes építkezés, mert gyorsan, kevés alapanyaggal lehet akár szigetelt építményeket egyszerűen összeállítani. A sok esetben acél váz- és tartószerkezetre felszerelt szigetelt vagy szigeteletlen térelhatároló oldalburkolatok és tetőhéjazatok jelentik a leggyorsabb és legkönnyebb építményeket, amelyek használhatók melléképületként, műhelyként, garázsként. A nagy légterű, hosszú fesztávú, magas belmagasságú csarnoképületek építési megoldása is a rácsostartóra szerelt szelemenek és az arra kerülő héjazat, amit utólagosan lehet szigetelni is.
 

A Metál-Sheet Kft. által gyártott könnyűszerkezetes építőelemek

A magyar tulajdonú, székhelyű gyártó cég a könnyűszerkezetes építkezések kivitelezéséhez számos acélterméket gyárt a másodlagos teherhordó szelemenektől a szigetelt térelhatároló szendvicspanelekig.
 

Trapézlemez

A tetőre és az oldalfalra egyaránt alkalmazható trapézlemezek horganyzott és színes acélból készülnek. Az acél garantálja a jég elleni védelmet és a hosszú élettartamot, a horganyzás megvédi az acélt a korróziótól, az UV-álló poliészter bevonat pedig hosszú élettartamú színtartósságot garantál. A különböző bordamagasság az alkalmazandó alátámasztási közöket határozza meg. (30–150 mm alátámasztási közök).
 

Cserepeslemez

cserepeslemezek a trapézlemez alapanyagából készülnek, így a jéggel szembeni ellenállóság és a hosszú élettartam ugyanúgy vonatkozik rájuk, de a formájuk a cseréppel fedett tető látszatát kelti, így leggyakrabban családi házakra alkalmazzák. Az alátámasztási köz mindig adott: 350 mm.
 

C és Z profilok

A horganyzott szerkezeti acélból, görgősoron gyártott C és Z profilokat a főtartókra kerülő könnyűgerendázatként, szelemenként és távtartóként alkalmazzák. Számos keresztmetszettel és anyagvastagsággal készülnek.
 

Szendvicspanelek

A vázszerkezetre közvetlenül rögzíthető szendvicspanel egy kompozit termék, amely két lemezből és szigetelő magból áll. A lemezburkolat az élettartamot és mechanikai szilárdságot adja, a hőszigetelő képességet pedig a lemezek közé zárt szigetelő anyag. A különböző szigetelő mag más-más hővezetési, szilárdsági és tűzállósági tulajdonsággal bír, így a helyes szigetelőanyag megválasztása elsődleges szempont a szendvicspanel választásakor.


Szigetelő mag- választék

- EPS (Expandált )
- MW (Ásványgyapot)
- PIR (Polyisocyanurate)
- PUR (Polyurethane)
 

Megrendelés és gyártás

Amennyiben a könnyűszerkezetes építőanyagok közül bármelyikre is szüksége van most vagy a jövőben, keresse fel a gyártót, és az értékesítő munkatársak örömmel segítenek a megfelelő termék kiválasztásában és megrendelésében.

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON