KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Világszabadalom: cső a csőben műanyag-acél kémény

Beszámoló az ipari kéményekről, az egységes magyar szabványról és a forradalmi füstgáz-elvezetésről

 

Az ipari füstgáz-elvezető rendszerek tervezése és kivitelezése speciális szakág, amely jelentős mértékben eltér a hagyományos kéménybélelés területétől. A Kamin-Tech Kft. kifejezett célja, hogy piacvezető cég legyen az ipari füstgázrendszerek telepítésének magyar piacán.  

A 2012. május 1-én hatályba lépett MSZ 845/2012 egységes magyar kéményszabvány a kémények körébe sorolja a helyhez kötött hőtermelő berendezések – gázmotorok, diesel aggregátorok – füstgáz-rendszereit is, így azokat nem lehet „kipufogóként” kezelni. Ezen eszközök telepítése szakcég feladata, üzembe-helyezésük szakhatósági engedélyhez kötött. Tervezünk és gyártunk aggregátor kéményt, gázmotor kéményt, generátor kéményt H1 nyomásosztályra. 

 

Ipari kéménygyártás Magyarországon

POLYKAMIN STEELHYBRID – Ipari önhordó kémény műgyanta-béleléssel

Cégünk az elmúlt években több, egyedülálló kéményes megoldást fejlesztett ki, amelyek közül alábbi, bejegyzett világszabadalomról büszkén számolunk be.
Egyes ipari létesítményekben –, különösen a vegyiparban, élelmiszeriparban, hulladékégetőknél, fényezőüzemeknél, kórházaknál, festékgyáraknálolyan agresszív füstgázok keletkeznek, melyekből kénsav, egyéb savak a kémény belső falára kondenzátum formájában lecsapódnak. Ez a kondenzátum tönkreteszi a betont, téglát, sőt, még a rozsdamentes  acélokat is. Ezek a kémények az emissziós magassági előírások miatt 80-100 méter magasak, több méter átmérőjűek, megfelelő belső védelem biztosítása nélkül statikailag gyengülnek, beomlanak, eldőlnek, használhatatlanná válnak. Eddig a hasonló műszaki problémákat 120 fokban rögzített háromszöghasáb segédszerkezettel oldották meg, amelybe a műanyag haszoncsövet rögzítették. Hagyományos tégla gyárkémények kiváltására alkalmas.

A Polykamin ipari műanyag haszoncsövek akár 3000 mm átmérőjűek és 100 m magasak is lehetnek. Ezek a műgyanta-üvegszál, azaz kompozit anyagú kémények nagyméretű, külső támasztó acélszerkezetet igényelnek, melyeket drótkötéllel szoktak kirögzíteni.

A Kamin-Tech részvételével a műanyag haszoncsövek megalkotása után elindult egy fejlesztés, és bevezetésre került egy új konstrukció, a POLYKAMIN STEELHYBRID műanyag-acél kémény. Ez a rendszer egyesíti az acélkémény és a kompozit kémény előnyeit. Ipari kémény találmányát a két cég szabadalmaztatta.

 

Egyfalú és duplafalú ipari fémkémények és füstgázvezetékek, ipari kémények kompozit haszoncsővel

A Polykamin-Steel kémény belsejében van a Polykamin kémény, melybe  alul belép az akár 200-250 C fokú korrozív füstgáz, majd a felső ponton elhagyja a kéménytEz a kompozit haszoncső acél szilárdságú, falvastagsága 10-40 mm. A kompozit kéménycső  az acélcső belsejében, középen helyezkedik el, mint cső a csőben. Az acél önhordó kémény van betonnal a földbe alapozva, a kompozit cső pedig az acélkémény belsejéhez kerül rögzítésre a gyártás során.
 
Jellemzői:

• tökéletesen korrózióálló (akár 30 éves garanciával), a haszoncső egyedileg a füstgáz-összetételre kifejlesztettígy a füstgázzal nem lép kölcsönhatásba;
• az alapozási helyigény az acélcső átmérőjénél alig nagyobb;
• nem szükséges külön támasztó vasszerkezet, rögzítő kötélzet;
• a kémény műanyag haszoncsövét az adott füstgázra egyedileg fejlesztjük ki, a legnagyobb hatásfokú korrózióállóság érdekében;
• a külső acélkémény védi a kompozit kéményt a napsugárzástól amely károsítja a műanyagokat;
• az acélcső és a kompozit cső között megfelelő rés van, a belső felületek  ellenőrzésre hozzáférhetők;
• az acélkémény tetején kilengésgátló szerkezet van, mely védelmet nyújt a szélnyomások hatásától;
• telepítése rendkívül gyors, egy 100 méter magas, 3 méter átmérőjű kémény 4-5 nap alatt felépíthető és használatba vehető
• Magyarországon gyártható, magyar termékről van szó;
kiválóan alkalmas tégla-, vagy beton kémények kiváltására az alábbi típusok esetében: gyár-, és ipari kémények, központi kémények, erőműs kémények.
 

Forduljon hozzánk és kérje ajánlatunkat06-30-868-35-61-es telefonszámon, és az info@kamintech.hu e-mail címen. Készséggel válaszolunk kérdéseikre!

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON