KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Tetőfedés Villas Color bitumenes lemezzel

Az 1960-70-es évek sláger tetőfedése volt a hazai gyártású azbesztcement anyagú síkpala, amely árában s az akkori esztétikai igényeknek is megfelelő volt.

Az elmúlt 30-40 év alatt azonban a tömör felületű általában szürke színű és két arasz méretű lapok, az ismétlődő csapadék és fagy, valamint a Nap okozta hőterhelés hatására, lassan felületükben fellazultak és különböző organizmusok (pl. moha, stb.) jelentek meg, főleg az Északi tájolású tető felületeken

E jelenség első fokozata a fedés tönkremenetelének.

A kijavítás egyik módja a tető fedésének teljes cseréje, ami természetesen környezetvédelmi okok miatt (a pala veszélyes hulladéknak minősített), fokozottabb költségráfordítással készülhet csak.

Az elmúlt években az ICOPAL VILLAS Kft. kifejlesztett egy olyan bitumenes lemeztípust, amely alkalmas az elöregedett palafedésű, vagy (korcolt) fémlemez fedésű, illetve bitumenes zsindelyfedésű magastetők egyszerű, de tartós felújítására úgy, hogy a jelenlegi tetőfedés elbontására nincs szükség.

A felújító lemez hordozó betétje nagy szakító szilárdságú üvegszövet, amelyet magas modifikálású (elasztomer) bitumenbe ágyaznak, oly módon, hogy a felső látható felületébe mintázat kerül. A mintázat hódfarkú és mediterrán cserépfedést idéző. A mintázat nem festett, hanem minden esetben színes zúzalékkal készül, térhatású színátvezetéssel. Ez utóbbi típusok CLASSIC és MEDITERRÁN/ICOPAL 3/D jelzésűek.

A lemezek választható színei: dolomit (balkáni gerle színe) szürke és élénk terrakotta vörös.

A tekercsek 8-10 m-es hosszban, 1 m szélességben kaphatók.

A felújítás megkezdése előtt a vállalkozónak vizsgálnia kell a meglévő bádogszerkezetek állapotát, hiszen az új fedés több mint 15-20 évre meghosszabbítja a tető élettartamát, s ezzel kényszeríti a kiegészítő szerkezeteket is hasonló élettartamra.

A tető felújításának egyik előfeltétele a hálózati víz biztosítása, mert első lépésként a tetőt le kell mosni, majd ezt követően a lemezeket ereszre merőlegesen elhelyezve ráhegesztik a meglévő, SIPLAST PRIMER elasztomerbitumenes kellősítővel a szükséges és megfelelő letapadásra előkészített tetőfelületre.

A munkálatokkal képzett és gyakorlott szakkivitelezőink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, akik minden esetben előzetes helyszíni szemle során átvizsgálják a felújítandó tetőt, javasolva az esetlegesen szükséges kiegészítő munkákat is.

www.villas.hu

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON