KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Munkába álltak a New Holland gépek a vihar súlytotta Európában

New Holland gépek teljes sora állt munkába Európa városaiba, hogy a viharok és árvizek által végzett pusztítást eltakarítsák. Nem csak az Egyesült Királyságot érintette a szélsőséges időjárás. Spanyolország és Olaszország partjait is megtépázta a nagy sebességű szélvihar és több ország városaiban küzdöttek árvízzel is, a rendkívüli csapadékmennyiség következtében.

Az Egyesült Királyság déli partján számos pusztító vihar söpört végig, hatalmas hullámokkal kísérve, melyek helyenként súlyos károkat okoztak a tengerparti részeken. A helyreállítási folyamat segítésére, a dorchesteri G Grook nevű cég New Holland E385 kotrógépeket bocsátott a helyi Környezetvédelmi Ügynökség rendelkezésére, mely az elmúlt hetekben a Preston strandon igyekezett visszaállítani a zsindelyes védelmi rendszert.

A Spanyolország északi partján fekvő Gijon városban, szintén New Holland gépek nyújtottak segítséget a katasztrófa utáni helyzetben. RUVICAM, a gijoni Városháza egyik közutakért felelős alvállakozója számos munkagépet küldött a tengerparti sétány helyreállítására irányuló munkálatokhoz, pont időben, a következő hatalmas vihar érkezte előtt, amely a helyzetet tovább rontotta.

José Luis Vigil Sánchez, a RUVICAM vezetője így magyarázta a helyzetet: ''Több napi kitartó munka után, éreztük, hogy még nincs vége a csapásoknak, ezért leparkoltuk az egyik mini-kotrónkat (New Holland E35.2) a sétányon és felkészültünk a folytatásra. Megérzésünk beigazolódott, a vihar egyre fokozódott és olyannyira elfajult, hogy a hatalmas hullámok teljesen szétzúzták a hullámtörő falat, a parti sétány egyetlen védelmi rendszerét. Ezután az árvíz teljesen elöntötte a területet és elmosta a gépünket is, mely ugyan nem sérült, de újrakenésre szorult. Azt kell mondjam, hogy a gép a vizi kaland ellenére, ugyanúgy működik mint első nap. Többek között ez a megbízhatóság az oka, hogy 25 éve, mindig a New Holland márka mellett döntünk. A helyreállításon összesen 3 géppel dolgozunk; a New Holland E35.2-es mini-kotróval, amely egy kis kalapáccsal van felszerelve, a sétány járdáján való munkához. Az E80-as midi-kotrógépünket pedig egy speciális szerelékkel láttuk el, amely a hullámtörők bontásában, majd helyreállításában segíti munkánkat. A fal darabjai egyenként 700 kilósak, ezért volt a feladat annyira nehéz. Végül de nem utolsó sorban a New Holland E50.2-es modell is a terepen dolgozik, méghozzá azon, hogy a 200-400 kg-os kőtömböket kiássa a homok alól.''

Olaszországban mindeközben, a már tradicionálisan erős kapocs a new Holland és a Nemzeti Tűzoltóság között tovább erősödött. Az olasz tűzoltóság évek óta kizárólag ezt a márkát választja, a jól ismert megbízhatósága, hatékonysága és felhasználóbarát kialakítása miatt. Így a New Holland azzal büszkélkedhet, hogy az olasz nemzet hivatalos ellátója. Ezt azzal is bizonyítja hogy speciálisan, a tűzoltóságnak tervezett modelleket is gyárt, amelyeket a számukra szükséges szerelékkel lát el és még a gépek, tipikus vörös festésére is ügyel. Ezeket a gépeket katasztrófa esetén használják a helyreállítási munkálatokhoz. A 2013-as Emilia Romagna földrengés után pédául, a New Holland gépei több mint 400 romba dőlt épület után takarították el a törmeléket.

forrás: www.alarconyharris.com

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON