A beszerzéshez is érteni kell

Tanárként végeztem az egyetemen, de soha nem akartam ezen a pályán dolgozni. De ha már elkezdtem a főiskolát akkor hát befejeztem.

A diplomám kézhezvétele után viszont az építőipar területére keveredtem. Nőként a fizikai munkában nem tudták volna nagy hasznomat venni, de pont volt egy szabad pozíció a beszerzés területén. Ez lényegében azt takarja, hogy Dezsővel, az építésvezetővel konzultálva minden alapanyagot én rendelek meg, és folyamatosan új források után kutatok, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatokat felleljem. 

Egy nap Dezső egy tőle szokatlan kéréssel fordult hozzám. SOS új kávéfőzőre volt szüksége a fiúknak. 

Nem estem kétségbe, mert online bármit el lehet intézni, így csak egy jó kávéfőző webshop az, amit találnom kellett.

Pár percen belül már a Best Markt oldalát böngésztem a megfelelő kávéfőző után kutatva.

Elsőre amilyen egyszerűnek tűnt a megbízás, annyira vált nehézzé a döntés, mivel a webshopban több, mint 600 készülék közül lehetett választani. 

Annyi szempont szerint lehetett választani, hogy hirtelen nem is tudtam, mi is a prioritás. Annyira kitért mindenre az oldal, és olyan széleskörű volt a kínálat, hogy egyedül akkor lélegezem fel, amikor a weboldal alján megtaláltam a leírást a kávéfőzőkre vonatkozóan.

Szerencse, hogy a Best Markt erre is gondolt. Végig tudtam olvasni, hogy léteznek kávédarálós készülékek, de opcióként szerepelt a kapszulás gép is. Arra is fény derült, hogy nem mindegy a kávéfőző kapacitása sem.

Miután végigolvastam a kisokost, visszatértem a kávéfőző webshop szűrési feltételeihez, ahol be lehetett állítani a keresést számos opció szerint, mint például az ár. De rászűrhetünk a termékre készlet szerint is, ami az elérhetőséget hivatott mutatni. Kiválaszthatjuk az általunk preferált gyártót is, csakúgy, mint a típusát is a gépnek.

Ha pedig inkább a kávéfőző tulajdonságait határoznánk meg keresésünk során, úgy a főzőkarok számát szabhatjuk meg, vagy a víztartály nagyságát. Amennyiben sokkal műszakibb oldalról közelítjük meg a kérdést rendelkezésre áll a nyomás vagy a teljesítmény szerinti szűrés.

És végül, de nem utolsó sorban a legnőiesebb szűrési feltétel, a színmeghatározás is adott.

Mivel SOS szükség volt a kávéfőzőre, így első körben a készletnél a raktáron részt pipáltam be. Ugyanis az ezután megjelenített termékeket rögtön át lehet venni a 9. kerületben, a Ferenc téren található Best Markt üzletben. A bolt minden hétköznap és szombaton is nyitva van, így még én is időben voltam.

A többi készülék szállítása még időt vett volna igénybe. Bár az sem sok idő, mert a futárszolgálat pár napon belül eljuttatja a megadott címre, de át lehet venni a rendelést csomagpontokon is.

A keresés szűrése után is 30 termék maradt a listán, és pont egy nagyon speciális kávéfőző volt az első helyen, egy akkumulátoros darab, aminek ráadásul a márkája megegyező pár szerszáméval. Egyből tárcsáztam a honlapon található telefonszámot és jeleztem a Best Markt üzletben dolgozó munkatársainak, hogy rohanok a gépért. 

Mikor odaértem a Ferenc téri üzletbe, a kiválasztott kávéfőző már ott várt, és az egyik eladó még elmondta, mit érdemes tudni a gépről és az arra vonatkozó garanciáról.

Gyorsan fizettem és már vittem is a fiúknak az új kávéfőzőjüket.

Köszi Best Markt! Biztosan jövök még!