A megbízható napelemes kivitelező

Ha manapság építési kivitelezőként dolgozol, jó, ha vannak bevált és megbízható partnereid minden területre. Rengeteg terhet levesz ugyanis az ember válláról, ha valakit nem kell örökké ellenőrizgetni, hanem teszi, amivel meg lett bízva, gyorsan és kitűnő minőségben. A napelemes rendszerek világában ez a megbízható partner nekem a napelemrendszer.info.

Egyre gyakoribb, hogy a környezettudatos vagy megtakarítani vágyó ügyfelek napelemes rendszert kérnek a ház tetejére. Az első kérdések között szokott szerepelni, hogy mennyi a napelem rendszer ára? Ilyenkor a napelemrendszer.info oldalára irányítom őket, ugyanis ott gyönyörűen és érthetően összeszedték, miért is nem lehet ezt a kérdést hasraütésszerűen megválaszolni.

A napelemes rendszer megfelelő méretének kiválasztása ugyanis nem könnyű, sem alá, sem fölé nem szabad sokkal tervezni. Ezért jó, hogy a napelemrendszer.info munkatársai telefonos egyeztetés után a helyszínen is felmérik a házat, amire a napelemes rendszert tenni szeretnénk. Lehet ugyanis olyan kizáró tényező akár, ami miatt nem javasolják a tetőre szerelt napelemes rendszert. Például, ha rossz az ingatlan tájolása vagy ha nem megfelelő a tető dőlésszöge vagy esetleg el sem bírná a rendszert. A személyes bejárás során pedig alaposan megismerik a megrendelő igényét is. A mostani felhasználásunkhoz képest tervezik túl a napelemes rendszer méretét, így a bővülő háztartás igényeit a következő évtizedekben el tudja látni. Hiszen lehet, hogy éppen jövőre ruházunk be például klímába.

Mivel valóban évtizedekről beszélgetünk a napelemes rendszerek esetében, nagyon fontos, hogy a napelemrendszer.info kizárólag kiváló minőségű termékeket használ a rendszer minden pontján. A napelem esetében a napelemrendszer.info mindig a Sharp kiváló minőségű termékeit használja. Ez a japán cég ugyanis már hatvan éve van jelen a napelem piacon, termékeiket még az űrtechnológiában is megtaláljuk. Az inverter és a tartószerkezet esetében is ügyelnek rá, hogy bírja az évtizedekig tartó terhelést. Így tehát érhető, hogy a napelem rendszer ára elsőre magasnak tűnik, de évtizedekig tartó működést garantál. A megtérülési idő pedig előzetes kalkuláció szerint kb. 10 év csupán.

Maga az áramtermelési folyamat röviden leírható, könnyen megérthető:  a napelemek a Napból érkező elektromágneses sugárzásból egyenáramot termelnek. Az egyenáramot a rendszer részét képező inverter átalakítja változó árammá. Ezt az áramot használják fel háztartási eszközeink. Ha pedig szép, napos időben többet termel a rendszer, mint amit felhasználunk, akkor azt az energiaszolgáltatónk átveszi a hálózaton keresztül és év végén elszámolja felénk. Ha pedig borús az idő, akkor a rendszer automatikusan a hálózatról elégíti ki a fogyasztói igényt. Ez az év végére várhatóan nullás elszámolást eredményez majd az energia szolgáltatóval.

A legnagyobb kihívás itt valóban az egyedi igényhez leginkább illeszkedő napelemes rendszer megalkotása. A napelemrendszer.info munkatársainak viszont hatalmas tapasztalata van már ezen a téren, célratörő kérdéseikkel gyorsan feltérképezik családunk energia szükségletét és házunk állapotát.

A teljes átfutásra nagyjából két hónapot kell számolnunk. Ebben benne van, hogy időpontokat kell egyeztetni, meg kell érkeznie a szabályos kétirányú villanyórának és rengeteg engedélyeztetés, dokumentálás vár ránk. Szerencsére a napelemrendszer.info munkatársai nem hagyják magára ezekkel az ügyfelet, segítik a folyamat minden lépésében. A tényleges tetőre szerelés pedig már csak pár órát vesz igénybe.

Ahogy a fenti leírásból is látszik nagyértékű és összetett beruházásról van itt szó, ahol nagyon jól jön az olyan megbízható és nagy tapasztalattal rendelkező partner, mint a napelemrendszer.info.