Az építőipar és a csempeszínek

Egy építőipari vállalatnál dolgozom, és enyhén szólva kevés a női kollégám, azaz csak én vagyok az egész cégnél nő, ha a takarítónőt nem számoljuk bele. Számos konfliktus adódott ebből az elején, ugyanis a sok férfi nem tudta, hogy miért vettek fel pont engem dolgozni, miért nem mást. Elhatároztam, hogy bebizonyítom a rátermettségem, és szerencsére hamar ki is vívtam a tiszteletet a magam számára. Annak ellenére, amilyen fogadtatásban volt részem, kiderült, hogy számos területen előnyös az, hogy a többiekkel ellentétben nő vagyok. Ilyen például az is, amikor házfelújításra kérnek meg bennünket. Mindig is jó érzékem volt a színekhez, hogy mi passzol egymáshoz, ez már kicsi koromban is megmutatkozott. Véleményem szerint nekünk nőknek ehhez egyébként is több érzékünk van, de olvastam is egy olyan tanulmányt, ahol azt írták, hogy a nők több árnyalatot tudnak megkülönböztetni, mint a férfiak. Ez pedig hasznos tud lenni, ha egy ügyfél azzal kapcsolatban kér segítséget, hogy milyen színű legyen az a helyisége, amelyet szeretne felújítani.

Nem is olyan rég beérkezett egy olyan felkérés, ami fürdőszoba felújítására vonatkozott. Mindig is szerettem ezt a területet, mert szerintem az nagyon fontos, hogy az embernek legyen egy olyan fürdője, ahol ki tud kapcsolni egy fárasztó nap végén. Mivel minden nap elég sok időt töltünk itt, nem szabad félvállról venni, hogy milyen is legyen a fürdőnk. Mivel szeretek rendesen körülnézni, hogy hol, milyen árakat találok, beírtam a keresőbe, hogy fürdőszoba csempe obi, hátha találok valamit az ügyfelemnek, aki tőlem kért tanácsot fürdőszoba ügyben. Ugyan körülnéztem az oldalon, de egy sokkal értékesebb weblapra akadtam, ahol nagyon sok jó tanácsot olvashattam el. Bár magamat már – már szakértőnek tartom a témában, sosem árt kicsit fejlődni, hiszen jó pap is holtig tanul.

Mint azt megtudtam, nagyon fontos szerepe van az összhatásban annak, hogy milyen színű a csempe. Ugyanis a világos színek optikailag nagyítják a teret, ami sokszor szerencsés lehet, főleg, ha kis helyiség áll a rendelkezésünkre. Ellenben ha sötét darabokat választunk, azzal pont az ellenkező hatást lehet elérni, de nincs ezzel semmi gond, ha tágas a tér. Olvastam azt is, hogy a víz színei is manapság nagyon népszerűek szoktak lenni. Belegondolva logikus, hiszen ki ne szeretne olyan fürdőszobát, aminek színei a tengerre, óceánra emlékeztetnek?

A másik fontos kérdéskör a padlólap, ugyanis nem mindegy, hogy milyet választunk. Mivel a fürdőszoba felújítást az ember nem néhány évente ejti meg, hanem hosszabb távra tervez, így érdemes időtálló darabokat választani. Az oldalnak köszönhetően megtudtam, hogy a világosabb padlólapok kopásállósága jóval nagyobb, mint sötétebb társaiké, így érdemesebb ilyet választani. Persze mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja a fürdőszobát, ezek csak nagyon hasznos tanácsok voltak, amiket olvastam.

Elmondtam az ügyfelemnek a lehetőségeket, és elküldtem neki ennek a weblapnak a linkjét is, mert így sokkal egyszerűbb volt, mint mindent elmagyarázni neki. Nagyon tetszett neki, hogy milyen részletesen írnak le mindent, amit érdemes észben tartani egy ilyen felújítás során. Az oldalnak és az emberismeretemnek köszönhetően sikerült egy olyan fürdőt kialakítanunk az ügyfélnek, ami minden igényét kielégítette. Szerintem máskor is igénybe fogom venni ezt, ha hasznos információkra van szükségem, hiszen nem árt néha a “profiknak” is nyitni más vélemények felé.