Egy tavaly vásárolt lakáshoz kellett egy új lakásbiztosítás

Az egyik legnagyobb lépés az életben szerintem az első saját otthon megvásárlása. Sajnos a mai világban ritka szerencsés az, aki mindenféle segítség nélkül meg tudja ezt tenni, főleg egyedül. Az unokanővérem ezek közé a szerencsés emberek közé tartozik. Persze nagyon sokat dolgozott érte, már nagyjából tizenhat éves kora óta gyűjt a saját lakásra. Ha jobban belegondolok, elég durva, hogy már akkor ennyire tudatosan gondolkozott.

Meglett az új lakás, de ezzel ugyebár még nem ért véget a teendők sora. Mert hát, kellett kötni egy lakásbiztosítást. Ehhez pedig meg kellett találnia, hogy melyik volt a legjobb lakásbiztosítás 2019 –ben. Mert ez az egész tavaly történt egyébként.

Ajánlás útján jutott el a Pannon Safe alkusz cég honlapjára, ahol alaposan körül tudott nézni.

Talált ugyanis az oldalon egy kalkulátort, aminek segítségével több biztosító cég lakásbiztosítását is meg tudta nézni. Mivel ez egy kalkulátor, így természetesen a megadott feltételeknek megfelelően ki is számolja a lakásbiztosításra fizetendő összeget, emellett pedig online, a kalkulátoron keresztül akár azonnal meg is lehet kötni a szerződést.

Kezdő lépésként ki kell választani, hogy milyen egyéb terméket szeretnénk igényelni a lakásbiztosításhoz. Többek között lehet választani például gépjármű assistance biztosítást, kerti bútorokra kiterjedő biztosítást is, sok egyéb másik mellett. Ezek nyilván nem kötelezőek, de sok esetben ajánlottak, és vannak nagyon hasznos és előnyös lehetőségek is. Ezután meg kell adni bizonyos információkat a biztosítandó lakást illetően, ahogyan azt is ki lehet választani, hogy mire terjedjen ki a biztosítás: az ingóságokra és ingatlanra egyaránt, csak ingóságokra (ez albérletben élők esetében előnyös), vagy pedig csak az épületre.

Könnyen és gyorsan ment így a biztosítás megkötése, úgyhogy az unokanővéremnek sikerült megtalálnia a legjobb lakásbiztosítást 2019-ben.