Építkezés után bográcsozás némi nehézséggel

Egy építőipari vállalatnál dolgozom, mint titkárnő. Ebből az következik, hogy a munkahelyemen leginkább férfiakkal vagyok körülvéve, nagyon kevés a női alkalmazott. Őszintén szólva nem is nagyon bánom, mert nem szeretem, ha túl sok nő van egy helyre zárva, mert abból előbb-utóbb úgyis veszekedések, női intrikák bontakoznak ki. Ezért szeretem a munkahelyem, elmondhatom, hogy nagyon támogató a légkör.

Az év vége közeledtével mi munkavállalók mindig szoktunk egy karácsonyi céges bulit szervezni, hogy kieresszük kicsit a gőzt. Ez tavaly sem volt másképp. Mivel a legtöbb kollégám az a fajta férfi, aki legszívesebben a húst is hússal enné, ezért arra gondoltam, hogy abban az évben rendezhetnénk egy bográcsozós partit. Akivel beszéltem, mindenki támogatta az ötletet, így meg is volt a terv. A fiúk készítették elő a terepet a megbeszéltek alapján, én pedig bevállaltam, hogy beszerzek mindent, ami egy ilyen főzéshez kell. Megvettem minden hozzávalót, ami egy jó pörkölthöz kell, úgy éreztem, készen áll minden egy finom vacsora elkészítéséhez.

Egy nappal a tervezett rendezvény előtt eszembe jutott, hogy nem szereztem be a legfontosabb eszközt: nem cseréltem gázpalackot. A bográcsozást fedett helyen szerettük volna lebonyolítani, így a fával való tüzelés szóba sem jöhetett. Kétségbeesetten fel is hívtam az egyik kollégámat, hogy mitévő legyek, hisz a határidő borzasztóan szorít. Ekkor ő szerencsére előállt a mentőötlettel.

Elmondta, hogy ő a feleségével már régóta nem a cserét végző telepre jár ki gázpalack ügyben. Van egy vállalat, ami házhoz viszi a megrendelt palackot, ráadásul olyan időpontban, ami a legmegfelelőbb az ügyfélnek. Ezen információk birtokában úgy döntöttem, én magam is felhívom őket, és megoldom az okozott galibát.

Otthon azután beütöttem a keresőbe az ismerősöm által megadott oldal nevét, és felhívtam az ott található telefonszámot. Egy nagyon kedves úriember vette fel a telefont, és igazán segítőkész volt. Ha nem vennék fel, van egy lehetőség arra is, hogy az oldalon található űrlapon keresztül visszahívást kérjünk a cégtől. Megtudtam a telefonos úriembertől, hogy a fővárosba és annak vonzáskörzetébe kedvezményes áron szállítanak, aminek nagyon megörültem. Ezt figyelembe véve a gázpalack ár házhoz szállítással együtt is nagyon kedvező, hisz mint azt a mondás tartja, az idő pénz.

Véleményem szerint ez egy tökéletes megoldás lehet időhiányban szenvedőknek, vagy ha az embernek hasonló gondjai akadnak, mint például nekem. Kisgyermekes szülőknek, illetve idősebbeknek azért lehet jó, mert ehhez nem kell a házat elhagyni, és mégsem kell mást megkérniük a gázpalack cserére, csak kiballagni a ház elé és átvenni a terméket. Szóval összességében megéri ráfizetni azt a bizonyos összeget azért cserébe, hogy kiszállítsák, ha ennyivel kényelmesebben is meg lehet oldani egy ilyen gyakorlati problémát.

Amikor ezt a céges bulin elmeséltem, mindenki jó ötletnek tartotta ezt a szolgáltatást. Saját pénzből intéztem a gázpalack ár rendezését, de a vezetőség volt olyan kedves, hogy ezt nem hagyta. Sőt, annyira elnyerte a tetszésüket, hogy azt mondták, ezentúl ők is igénybe fogják venni a házhoz szállítás lehetőségét!