Építkezésen született meg a csapatépítő program

Nyáron segítettem egy építkezésen. Na, nem ilyen nagyipari építkezésen, hanem egy barátnőm és a férje házépítésbe fogtak. Fogadtak építészt, aki megtervezte a házat, és szakembereket is, akik magát a kivitelezést végezték. Valójában én a kerti dolgokban segítettem a barátnőmnek. A szakemberek nagyon jól összeszokott csapatot alkottak. Azon a napon viszont egész nap csapatépítő program ötletek kidolgozásáról beszélgettek.

Elmesélték, hogy a főnökeik minden évben szerveznek nekik ilyen programokat, amivel közelebb kerülhetnek egymáshoz, mert mégiscsak fontos, a munka szempontjából is, hogy milyen kapcsolatban vannak egymással.

A BalatonPRO nevű rendezvények szervezésével és lebonyolításával foglalkozó cég segítségével szervezik az idei eseményt, és csapatépítő program ötletek tárházával találták szembe magukat, és nem tudták eldönteni, hogy melyiket válasszák, mert mindegyik nagyon szimpatikus volt nekik, így belevontak minket is a gondolkodásba.

Megtudtuk, hogy van lehetőség vitorlázásra, evezésre, sárkányhajózásra, quadozásra, de még a SUP-ot is ki lehet próbálni.

A vitorlázás volt a legnagyobb kedvenc. Egyrészt mert volt olyan a csapatban, aki még soha nem vitorlázott. Másrészt pedig ebben látták a legnagyobb lehetőséget. Vitorlázás közben lehet a legjobban élvezni a táj szépségét, akár még napozni is lehet, sőt, ha lehorgonyoznak, akkor még csobbanni és úszni is tudnának a Balaton kellős közepén. De kicsit elbizonytalanodtak, hogy rossz idő esetén mi történne. Aztán végül persze kiderült, hogy a szervezők mindig felkészülnek erre az eshetőségre is.

Az evezés és a sárkányhajózás azért nem esett ki a kalapból, mert ezekkel lehet versenyezni. Vitorlásokkal is van rá mód, mert 8-10 férőhelyesek a BalatonPRO vitorlái, de ők összesen tízen vannak, és nem szerettek volna csak emiatt többet bérelni.

A SUP azért érdekelte őket, mert azt hallották, hogy nehéz, és hát volt bennük némi bizonyítási kényszer.

A quad pedig hatalmas újdonság lett volna mindenki számára, és szívesen megnézték volna a főnökeiket, hogyan vadulnak.

Végül megszületett a döntés: a sárkányhajózást és a quadozást választották.