Metalsistem, a megoldás minden tárolási problémára

Azok, akik építőiparban dolgoznak, tudják, mekkora gondot tud jelenteni az anyagok tárolása, szállítása. Rengeteg nehéz zsák, doboz és raklap. Ezeket nem lehet olyan polcrendszeren tárolni, ami mondjuk fából vagy műanyagból van, mert két pillanat alatt leszakadna alattuk. szükség van nagy teherbírású, jó minőségű Metalsistem polcrendszerre egy építőanyagok tárolására alkalmas raktárnak.

De mi az a Metalsistem?

Egy Antonello Briosi nevű ember egy olaszországi kisvárosban 1968-ban alapított egy kis cégecskét, amely a mai napra már a világ egyik legnagyobb cége azz ipari polcrendszerek gyártása terén. Mindig is kifejezetten nagy hangsúlyt fektettek a minőségre, biztonságra és a megállás nélküli fejlesztésre. Ennek a hozzáállásnak hála, manapság is a legbiztonságosabbak közé tartozik.

Fontos, hogy a Metalsistem polcok nem csak egy szegmenset elégítsenek ki, mert az élet számtalan területén használhatóak. Felhasználhatók a házi tárolástól, a saját könyvtárak létrehozásában, a kis és közepes boltok berendezésének kialakításában egészen a nagyipari tárolásig.

Általában acélból készül,  közepes és nagy teherbírású igényeket kiszolgáló polcrendszer. Leggyakrabban úgy árulják, hogy teljesen csavar mentes, így nagyon könnyedén, egyszerűen és gyorsan szerelhető. Nagyon impozáns a külseje, mert különleges anyag a bevonata, ún. sendzimír horganyzott, mely rendkívül tartós. Mivel tényleg igényes a megjelenése, nem csak raktárakban, hanem üzletekben is igen mutatós tároló rendszer.

A cég, amelyre korábban is hivatkoztam olyan polcokat gyárt, melyeknek teherbírása nagyjából 120 kg, de ez akár 640 kg-ra is bővíthető nagy teherbírású plusz elemekkel hozzászerelve.

Mindenképpen megéri ezt választani, hiszen a kiemelkedően jó minőségű szendzimír horganyzott felület nagyon tartósan szép, az állvány szerkezet alakítható, a hosszanti merevítéshez minden szinten tartozik beépített tartó gerenda, óriási a teherbírása (120-200 kg / polc, erősített elemekkel akár 300 kg fölötti teherbírás is elérhető)r

metalsistem
A Metalsistem polcrendszer egyre divtosabb nem csak raktárakban

Felhasználási területe szerteágazóak: bármilyen irattárban, kézi kiszolgálású raktárban, iroda épületben használható, de emellett alkalmas lehet akár gördíthető polcrendszerek és önhordó galériás polcrendszerek kiépítésére is.

Az imént felsoroltakon kívül akadnak egyedi felhasználási megoldások is: élelmiszerek vagy élelmiszeripari termékek folyamatos tárolásához lehetőség van mosható műanyag polcok külön rendelésére is, melyek beszerelhetőek a Metalsistem állványzatba.

Érdemes egyébként összehasonlítani a modellhez közel álló, szintén általában raktárakban használt más polcokkal. Árban mindenképpen a legjobb mind közül de közben a teherbírása és mobilitása nem marad le a versenytársaiétól.

Egy kis történelem…

Az anyagmozgatást és a tárolást mindig elő kellett segíteni, ezért az ipari fejlődést mindig nyomon követve, az adott kor elvárásainak megfelelően terveztek és hoztak létre újabb és újabb polcrendszereket, tárolási eszközöket. Az korai, elsők között szereplő valódi gyártás utáni késztermék sokkal jobban hasonlított egy lego játékhoz, mint tárolóegységhez, de már abban is fellelhető volt a Metalsistem polcokra azóta is jellemző egyszerűség, megbízhatóság és strapabírás. Fel kellett hívni akkoriban a figyelmet arra, hogy a könnyen összeszerelhető elemek és az egyszerű szerelhetőség vagy a jól mozgathatóság egyik sem megy a kiváló minőség rovására. Ezekkel sikerült végérvényesen beírnia magát az anyagmozgatás és az tárolás történelmébe.
A lankadatlan figyelmet és az azóta is állandó piacvezető szerepet a megállás nélküli fejlesztésnek, az innovatív szabadalmaknak, a mindig rendkívül jó minőségű alapanyagoknak, az időtálló és szép horganyzott acél bevonatnak, és az egyszerű, gyors összeszerelhetőségnek köszönheti.