KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Az üzemanyagtakarékos Tier 4 JCB Ecomax hajtású gépek

A JCB innovatív megoldása az EU Stage IIIB/US Tier 4 emissziós előírásokra először mutatkozik be a Baumán mint ahogy a JCB Ecomax motorral hajtott gépek is itt jelennek meg először.

JCB, a díjnyertes Ecomax motorjával az egyetlen vezető gyártó a világon, amely a szigorú Stage IIIB/Tier 4 interim emissziós előírásokat úgy elégítette ki, hogy nem használ gázolaj részecskeszűrőt (DPT) vagy kipufogógáz utókezelőt - amely a világ legtisztább és leghatékonyabb nem-közúti motorját eredményezte. Ehelyett a JCB az előírásokat az innovatív hengeren belüli technológiával (szabadalmaztatott) teljesítette, amellyel tisztább és hatékonyabb égési folyamatot ért el. Ez feleslegessé tette a külső kipufogógáz utótisztítót és nem szükséges gázolaj részecskeszűrő (DPT) vagy adalékok, mint az Ad-Blue, jelentősen csökkentve az üzemi költségeket.

Keletkezés

A JCB Ecomax az eredeti Dieselmax motor sikerére épül és néhány fontos jellemzőt, mint a magas nyomaték alacsony fordulatszámon, rubusztus és megbízhatóság valamint az alacsony zajszint és vibráció, megtart. Ezt egy 80 millió Font értékű befektetési program keretében fejlesztették ki és 110 000 órás teszten ment keresztül különböző alkalmazásoknál, gépeknél és környezetben.

A vevő előnyei

Az emissziócsökkentéssel a nyilvánvaló környezetvédelmi előnyök mellett a JCB Ecomax motor jobb nyomatékot szolgáltat a vevőnek a teljes fordulatszámtartományban összekapcsolva a kisebb üzemanyagfogyasztással. A JCB Ecomax motorok normál motorolajokkal működhetnek, eltérően az utókezeléssel rendelkező motoroktól, amelyek a megfelelő működéshez a drágább CJ4 olajat igénylik.

Az utókezelés nélküli megoldás lehetővé teszi az innovatív utánkalibrálási opció bevezetését, amely lehetővé teszi a JCB forgalmazók számára, hogy újrakalibrálják az Ecomax motort alacsonyabb befecskendezési nyomásra és kikapcsolják az EGR funkciót hardver csere nélkül. Az Ecomax új elektronikus vezérlőegysége teljesen integrált a JCB LiveLink távfelügyeleti rendszerbe, lehetőségeinek további bővítése érdekében. Az Ecomax motorsorozat kibővült a teljesítménykimenet mindkét irányába, és a 74 LE és a 173 LE tartomány közötti gépekbe kerül beépítésre.

Kotró-rakodó

A JCB világelső 3CX és 4CX kotró-rakodó gépein az Ecomax motor a 74 LE (55kW), 91LE (68kW) vagy a 109 LE (81kW) teljesítményű változata lesz kapható, így a vevők számára a motorok széles választéka áll rendelkezésre, hogy változó alkalmazási és ágazati igényeiket maradéktalanul ki tudják elégíteni. Minden motor nagyobb hasznos nyomatékot szolgáltat a Stage IIIA/Tier 3 elődökkel szemben és 5%, 4% illetve 2% üzemanyagmegtakarítást kínál. Az Ecomax motorral felszerelt gépeken most alaptartozékként 165 liter/perc teljesítményű változó szállítású hidraulikaszivattyú van felszerelve.

A kotró-rakodó sorozat újabb Powerslide rendszert is kap, amely nagyobb hidraulikadugattyút használ, így nagyobb az oldalra tolási képesség alacsonyabb motor fordulatszám mellett. A Powerslide korábbi láncos mechanizmusát új acél drótkötél váltotta fel, ami tartósabb és csökkenti a kopást nehéz üzemi körülmények között.

Teleszkópos rakodógépek

A JCB világelső Loadall teleszkópikus átrakógépén a JCB Ecomax motor három teljesítmény-tartományban lesz kapható a gépmodelltől és a célközönségtől függően: 74 LE (55kW), 108 LE (81kW) vagy 125 LE (93kW). A 74 LE (55kW) motor, amely várhatóan a különösen a bérgépek piacán lesz népszerű, 6%-al nagyobb nyomatékot és 5%-al több teljesítményt szolgáltat alacsony fordulatszámon.

A tulajdonos-kezelőket és vállalkozókat megcélozva a 108 LE (81 kW) vagy 125 LE (93kW) motorok a nyomaték átlag 15%-os növekedése és a fordulatszám 10%-os csökkentése által valóban termelékenység növekedést biztosítanak. A változtatható sebességű hűtőventillátor alapfelszereltség ezen a két motoron és csökken az üzemanyagfogyasztás és a motor felmelegedési ideje. A Loadall sorozat minden gépén a kezelőfülke teljesen új, ergonomikusabb, lendületes kialakítást kap új műszerfallal és nagy felbontású LCD képernyővel. A szellőzőrendszer új hétsebességes ventillátorral rendelkezik, amely a kezelő számára jobb hőmérsékletszabályzást tesz lehetővé a kezelőfülkében. A 7 - 10,5 m közötti emelési magasságú sorozat gépeibe hidraulikus fékek vannak beépítve minimálissá téve a fékbetétek közötti súrlódást haladáskor, mintegy 2% hatékonyság-növelést érve el.

Kotrógépek

a 91 LE (68kW) Ecomax motor elsőként három JCB középkategóriás JS kotróba, a JS115, JS130 és JS145 típusba kerül beépítésre. Az új motor beszerelése a gép hidraulikakörének és a szivattyókonfiguráció optimalizálásával párosult, amelyek így kombinálva mintegy 10% üzemanyag-megtakarítást és 3dB(A) zajcsökkentést eredményeztek a kezelőfülkében. A gépek mindegyike új 4 colos kezelőfülkén belüli kijelzővel rendelkezik majd.

forrás: www.terra.co.hu | www.jcbvideo.hu

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON