KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
A női mérnökök mint kiaknázatlan talentumok

A közelgő Nemzeti Női Mérnökök napjára tekintettel, a világmárka Terex bejelentette, hogy erőn felül támogatja a női mérnökök következő generációját. Elindított tehát egy dedikált nemzeti toborzó programot, melynek keretein belül mérnök nőkkel bővíti majd csapatát, mellyel a kormány "Think, Act,Report" kezdeményézését is támogatja.

"A számos lehetőség ellenére, a szegényes kommunikáció még mindig egyet jelent azzal, hogy a nők többsége számára az ezen szektoron belüli elhelyezkedés, csupán egy távoli ábránd marad," – magyarázta Neal Nowick, a Terex Coventry vezérigazgatója. "Többek között ezért is történhet meg az, hogy a tudományok, technológia, mérnöki és a matematikai területen mozgó nők száma 30%-al fog elesni a 2020-ra kitűzött céltól. "A Terexnél, mi már eddig is rengeteget profitáltunk a hölgy kollégáink tapasztalatából és hozzáértéséből, melyek közül sokan gyárakat vezetnek, innovációs részlegeket irányítanak vagy projektekért felelősek.

Az, hogy becsatlakoztunk a "Think, Act, Report" program támogatásába, példaképpen szolgál a nemzetünk építőipari szektora résztvevőinek. Szeretnénk kifejezni maximális egyetértésünket és elkötelezettségünket a nemek közötti egyenlőségért folytatott harc iránt és ösztönözni a nőket arra, hogy eme szektorban dolgozzanak." "Akikkel beszéltünk, mind-mind kértek tőlünk interjú időpontot. A jelentkezők felének ajánlottunk fel állástígy hát gyümölcsőző volt a napunk, elégedetten zártunk!". "Az eseményt követően, napról napra több önéletrajzot kaptunk. Eddig majdnem 67%-al növeltük a női dolgozóink számátegy olyan szám melyet növelni szeretnénk a következő hónapkban is."

forrás: www.terex.com

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON