KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
FÖLDMUNKAGÉPEK: A “KOMPAKT” SZEKTOR TOVÁBB FEJLŐDIK OLASZORSZÁGBAN A MINI-KOTRÓK ÉRTÉKESÍTÉSE JANUÁR ÉS JÚLIUS KÖZÖTT 24%-KAL NŐTT

A SaMoTer 2017 kiállítói között az Eurocomach-Sampierana, az Ihimer, a Kubota, a Takeuchi és Yanmarmár hivatalosan is visszaigazolták részvételüket a Veronai Vásárterületen megrendezésre kerülő földmunkagépek, tereprendezési valamint építőipari gépek nemzetközi kiállításán.

 

Kompakt, hatékony, ideális még a nagyvárosi forgalom közepén található építési területeken is és minden eddiginél alacsonyabb szennyezési szint: a „pehelysúlyú” kategória vezeti a fellendülést a földmunkagépek világában. Egyre nagyobb a piaci részesedésük a mini-rakodóknak és a mini-kotróknak 6 tonnás nagyságrendig, ami a globális eladásokból a 2010—es 15%-ról 2015-ben 24 %-ra emelkedett. Ez a tendencia figyelhető meg Olaszországban is, ezt tükrözik a SaMoTer Figyelő adatai is, melyet a Veronai Vásár hozott létre a Prometeia-val együttműködve és az Unacea adataira támaszkodva.

2016. januárjúlius között Olaszországban 3.935 mini kotrót értékesítettek, 24%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában. A kerekes mini-rakodó szegmens szintén bővült, 342 db-bal több (+44%), míg a lánctalpas mini-rakodóból 286 db-bal (+41%) több kelt el.

Ezeket a fontos számokat minden esetben összefüggésükben kell tekinteni: - mint például az olasz földmunkagép szektor esetébenamely a 2009-es krízis kezdete óta értékének 82 %-át veszítette el.

Mindazonáltal, ez egy pozitív jel a szektor számára, tekintettel a 30. SaMoTer-re, mely Olaszország legfontosabb kereskedelmi vására a földmunkagépek, tereprendezési és építőipari gépek világában, és amelyet a Veronai Vásárterületen tartanak 2017. február 22 -25. között (www.samoter.it).

És a „mini” szegmens magas szinten lesz képviselve az eljövendő SaMoTer-en az Eurocomach-Sampierana, Ihimer, Kubota (E-Mac Group), Takeuchi (Midi Europe) és Yanmar cégek vezető nemzetközi márkái által, akik már bejelentkeztek kiállítókként a rendezvényre.

A mini-kotrók és mini-rakodók kiválóan megfelelnek a fenntartási munkák követelményeinek még az olyan magasan urbanizált modern terepeken is, mint amilyenek Európában és az Egyesült Államokban találhatók. Hatékony gépek, melyek minimális behatoló felületet igényelnek, képesek szűkös helyen és rövid-távú építési területen is működni. És mindezt a fenntarthatóság szem előtt tartásával: a gépek legújabb generációja képes a kipufogó gáz több mint 90 %-át kiküszöbölni az 1996 előtt üzembe helyezett motorokhoz viszonyítva.

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON