KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
22. SAMOTER INNOVÁCIÓS DÍJ ÖNRAKODÓ BETONKEVERŐ A FIORI GROUP SPA CÉGTŐL

A Veronai Vásárterületen a SaMoTer Nap keretében bemutatták a díjazottakat

Elismerő okleveleket kapott a Merlo, a Cangini Benne, a Blend Fbg és a Komatsu

Verona, 2016. November 29. Egy betonkeverő, mely képes a cementtel és adalékanyagokkal előre töltött zsákok automatikus betöltésére a keverék elkészítéséhez, csökkentve így a munkaidőt, az építési területen a port és anyagveszteséget.Ateljes műszaki nevén „DB X35 BIG BAG – Öntöltő mobil mixer nagy zsákhoz” megnyerte a Fiori Group Spa cég számára a 22. SaMoTer Innovációs Díjat.

A győztest tegnap jelentették be a Veronai Vásárterületen tartott SaMoTer Nap keretében, egyikén azon rendezvényeknek, melyek a 2017. február 22 – 25. között 30. alkalommal megrendezésre kerülő, Olaszország legfontosabb kereskedelmi vásárát vezetik be a földmunkagépek és építőipari gépek témakörének szentelve (www.samoter.it).

A verseny, melyet a SaMoTer szervezett az Imamoter Nemzeti Kutató Tanáccsal együttműködve, egy olyan nemzetközi bemutatót támogat, mely az építőipari berendezés szektor műszaki és technológiai fejlődését szolgálja, azzal a szándékkal, hogy olyan vállalati beruházásokat jutalmazzon, melyek új termék kifejlesztését eredményezték és ez a termék 2017-ben lesz bevezetve az olaszországi piacra.

„Az idei SaMoTer Innovációs Díj” mondotta Antonio Bonanno, az Imamoter CNR Intézet kutatója és a bíráló bizottság elnöke, „olyan a gyártók által bemutatott, lenyűgözően eredeti műszaki megoldásokat hozott előtérbe, melyek az elektronika széleskörű használatával még biztonságosabb, felhasználó-barát építőipari berendezéseket eredményeztek.”

Az első díjon kívül a zsűri, mely tudományos, akadémia, kutató és szakmai szervezetek vezető személyeiből állt, még 4 elismerő oklevelet is odaítélt.

Integrált biztonsága feltűnő jellemzője a Merlo Spa cég új ” Roto szériájának, melyet Alkalmazkodó Stabilitás Szabályozási Rendszerrel (Roto range with an Adaptive Stability Control System – ASCS) láttak el. Egy olyan teleszkópos rakodó, amelynek a 35 m-es magasságig nyúló teleszkópos karja fel van szerelve egy kifinomult billenés gátló rendszerrel, amely szenzorokat és algoritmusokat használ a kezelő tájékoztatására a működési határokról és a gép stabilitásáról.

Elismerő oklevelet kapott a Cangini Benne Srl cég a földi kezelő biztonságát szolgálótalálmányért,egy olyan új keverőkanál kifejlesztéséért, amely a kevert anyag biztonságos kijuttatását szolgálja. A keverőkanálhoz két eszköz csatlakozik, hogy segítsék a baleseti sérülések megakadályozását: egy automatikus blokkoló mechanizmus a mechanikus részekre a tisztítási műveletek során és egy oldalsó kampó az ürítő cső számára, ami megakadályozza, hogy a személyzet a kanál alatt álljon.

“Luigi” – Betonkeverő gyár a londoni metró számára” nevet viseli az a betonkeverő berendezés, melyet egy 17 méter hosszú vasúti alvázra szerelt a Blend Fbg Srl cég. A projekt a zsűri díját nyerte a termelési flexibilitásért: az automata betonkeverő vonatot, mely akkumulátor meghajtású gépekkel működik, a világ leghíresebb és legöregebb metrója, a londoni metró vasúti pályatesteinek karbantartási munkáihoz fejlesztették ki.

A felhasználó barát termék kategóriában elismerő oklevelet kapott végül a Komatsu Italy Manufacturing Spa cég „Jelző berendezés a kerekes típusú munkagépek számára” újítása: egy érintőfelület (interface), mely képes a kezelőt tiszta és lényegre törő módon kalauzolni ikonok segítségével, leegyszerűsíteni komplex folyamatokat, mint például a vezetési mód változtatását egy négy kerék meghajtású gépen.

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON