KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
811: az amerikai kotrók bűvös száma


Rendhagyó szolgáltatást nyújt a terepi munkákhoz készülődőknek egy amerikai szervezet által indított kezdeményezés: a Common Ground Alliance (CGA) szövetség az egyesült államokbeli polgárok figyelmét arra hívja föl, hogy a kotrási, illetőleg ásási munkákat megelőzően egy információs szám felhívásával tájékozódjanak a terepi viszonyokról, előzzék meg az esetleges balesetek (kábelek, csövek átvágása) kialakulását

Így szól a felhívás: „hívja a 811-es számot, bárhol is tartózkodjon az országban. Telefonáljon mielőtt kotrási munkát kezdeményezne: hívását a One Call Center Központ helyi irodájába irányítják, ahol az ügyfélszolgálatos megkérdezi az ásási munkával kapcsolatban, annak tervezett helyszínéről, a munka típusáról. Az operátor ezt követően elküldi az információt a helyi közműveknek, hogy azok fel tudják mérni a helyszín vezetékhálózatát: meghatározzák a föld alatt futó vezetékek és csövek helyét, ezáltal biztonságossá válik a kotrás. Ne feledje, mindig tárcsázza a 811-et, mielőtt munkához fogna, így elkerülheti a sérüléseket, veszteségeket, kellemetlenségeketés egy sötétben eltöltött napot…”

A társaság szerint azok, akik kotrómunkákhoz fognak, tudnak a program nyújtotta szolgáltatásokról, azonban gyakorta kockázatos és bizonytalan feltevésekbe bonyolódnak azzal kapcsolatban, hogy merre fekszenek a közművezetékek, és hogy milyen esetekben szükséges hívniuk a központot. Egy nemrégiben elvégzett felmérés arra mutatott , hogy az Egyesült Államokban önálló ásási munkákhoz készülődő ingatlantulajdonosok (barkácsolók) mindössze 33%-a hívta föl a nemzeti vonalat mielőtt munkához fogott. A legegyszerűbb ilyen jellegű munkálatok is tudnak sérüléseket, illetve zavart okozni a közszolgáltatásokban, mely egy komplett környék ellátását akadályozhatja, nem beszélve az elővigyázatlanságokból adódó büntetésekről, javítási költségekről.

Az akciót elindító Egyetértés Szövetsége (CGA) 2000-ben alakult meg, miután az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma hasznos gyakorlatokból álló tanulmányt jelentetett meg a kármegelőzésekkel kapcsolatosan. Az 1999-ben kiadott értekezés nem kőbe vésett modellként született, hanem egy már kialakult rendszer továbbfejlesztésének szánták. A CGA 1.400 tagtársasággal büszkélkedik, illetve 15 részvényes csoportot támogató vállalatokkal – így lefedve gyakorlatilag a teljes közmű- és kármegelőzési szektort. Ide tartoznak: kotróipar, lokátorok, útépítőipar, villanyszerelés, telekommunikáció, olajipari, gázszerelés, vasútépítés, one call centerek, közművek, gépgyártók-  és forgalmazók, állami szervek, biztosítás, mérnöki ágazat, sürgősségi szolgáltatók.

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON