KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Könnyűszerkezetes, szigetelt oldalfalhoz tetőre van szüksége?

A könnyűszerkezetes építkezés legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen lehet kisebb vagy nagyobb légterű építményeket építeni. Ezeknek az épületeknek a funkciója leginkább műhely, garázs, melléképület, raktár, irodaépület vagy csarnok.

Egyre gyakrabban találkozunk acélvázra szerelt szendvicspanel tetővel és fallal, mivel a tetszőleges hosszra gyártott elemekkel a kivitelezés gyors. A szendvicspanel előnye, hogy a szigetelés, a külső és a belső burkolat egy elemként szerelhető, így a külön szigetelt rétegrend kialakítása nem szükséges. A szakhatóságok által kért tűzterjedési határérték, tűzállóság, hőszigetelési képesség, hangszigetelő képesség egy termék teljesítményigazolásával igazolható.

 

Szendvicspanel típusok és azok előnyei, hátrányai

A szendvicspanelek elsősorban abban különböznek, hogy az épület mely részére szerelik, illetve, hogy mi a szigetelő mag anyaga. Ennek megfelelően a következő táblázat foglalja össze a szendvicspanel típusokat.

Felhasználás típusa
Tető
Oldalfal látszó rögzítéssel
Oldafal rejtett rögzítéssel
Szigetelő mag típusa
EPS - expandált polisztirol
MW - ásványgyapot
PUR - poliuretán
PIR - poliisocianurát

A négy szigetelő mag mindegyikének más az előnye és más feltételekkel alkalmazható a beépítés során. A szendvicspanel kiválasztása előtt mindenképpen érdemes egyeztetni a kivitelezést végző vagy azt engedélyező szakemberrel, hogy az adott építményre milyen szabályok vonatkoznak.

szigetelő mag előny hátrány
EPS - expandált polisztirol - könnyű súly
- alacsonyabb ár
- gyenge tűzterjedési határérték 
- gyengébb mechanikai jellemzők
MW - ásványgyapot - erős tűzterjedési határérték
- tűzállóság
- nehéz súly
- gyengébb mechanikai jellemzők 
- magas ár
PUR - poliuretán - erős mechanikai jellemzők
- erős hőszigetelő képesség
- alacsony tűzterjedési határérték
PIR - poliisocianurát - erős mechanikai jellemzők
- erős hőszigetelő képesség
- közepes ár

 

Mind a négy típus gyártása egy helyen

Keresse fel Magyarországon a Metál-Sheet Kft-t, és érdeklődjön mind a négy típus árai iránt, adja le bármelyik típusra méretigényét, és vegye át a legyártott terméket a lehető legrövidebb idő alatt. Látogasson el a weboldalra, és kérjen árajánlatot az értékesítő munkatársaktól.

www.metal-sheet.hu/

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON