KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Makett munkagépekkel dolgoztat a pincéjében

Joe egy átlagos kanadai állampolgár, a hobbija azonban nem nevezhetô hétköznapinak. A férfi 2005-ben egy derûs reggelen úgy döntött, hogy a háza alatt található pincét munkagépekkel fogja kibôvíteni. A csavar most következik: a férfi 1:10 méretarányú, távirányítással mûködô makett munkagépekre gondolt.

Joe nem ôrült meg. Szenvedélyes gyûjtôje a parányi gépeknek. Saját bevallása szerint már felhagyott volna a hobbijával, ha nem találja ki a „földalatti projektet”. „Az apró darabokból magam építem össze a berendezéseket. Így legalább hasznát is veszem a gépeknek, nem csak a nappali vitrinjében porosodnak.” – nyilatkozta Joe a munkagépekkel foglalkozó Best Machinery portálnak.

A férfi saját bevallása szerint évente negyed(!) köbméter földet tud kitermelni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Joe mindössze a hétvégéin végzi a munkálatokat. Egy átlagos „munkanap” reggelén a tréler leparkol a markoló mellett. A lánctalpas kotrógép feláll a kamionra, majd a vontatmány a speciális rámpán a pincébe gurul. Dózerek és dömperek követik ôket. A munkaterület a porhanyós föld mellett itt-ott betonnal szennyezett. A markoló ekkor lecseréli kanalát egy speciális kalapácsra, és kezdôdhet a hangoskodás. Természetesen a zaj is miniatürizált.

Joe minden egyes munkafázist precízen dokumentál, videókat készít.

A felvételek legjavát a Best Machinery csokorba gyûjtötte. Csak erôs idegzetûeknek ajánljuk a gyakran 10 perces filmecskék megtekintését. Joe szerint a munkálatok még 2020-ban is folyni fognak. Kitartást kívánunk neki!

www.bestmachinery.hu

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON