KEZDŐLAPESEMÉNYEKE-MAGAZINCIKKEKPARTNEREINKKAPCSOLAT
Accoya® fa: Louis Vuitton Design

A világ élvonalába tartozó átalakított fát, az Accsys Technologies által gyártott Accoyát a mexikói turistaparadicsom, Cancun Louis Vuitton üzletének külső homlokzatához használták föl. A presztízs értékkel bíró üzlet nemrégiben nyílt meg a La Isla bevásárlóközpontban. A boltot Louis Vuitton, Jose-Carlos Valdivia de Los Ríos, valamint a mexikói építész, a Materia-Arquitectónica projektet vezető Gustavo Carmona tervei alapján kivitelezték. A három úriember újragondolta az ikonikus, cikkcakkos mintázatú dizájnt, mely olyannyira jellemző a cég termékeire. Ez egy nem mindennapi kihívást jelentett a projektcsapat számára, melynek tagja volt egyébként a chilei-mexikói INNTEC is.

Egy ehhez hasonló dizájn fából történő újraalkotása a legtöbb termék esetében komoly kihívást jelent. Vuitton-üzletről lévén szó, ráadásul a homlokzatnak is magas minőségű standardot kellett megütnie, nem beszélve a lehető legigényesebb esztétikum figyelembevételéről. Cancun földrajzi elhelyezkedése, extrém időjárási körülményeknek való kitettsége (magas páratartalom, tornádók) szintén magas lécet állított a tervezői csapat elé.Az Accoya anyag kezelésének folyamata kiváló teljesítményt garantálstabilitás, fenntarthatóság, tartósság –, minősége az egyéb fa típusokénál jobb, kültéren is kiválóan alkalmazható. A kidolgozás során a rovarok és termeszek elleni védelmet is figyelembe veszik, de éppúgy kellő hangsúlyt fektetnek az UV-védelemreTöbb mint 223 Accoya fa panelt, összesen négy típusát használták a külső burkolat elkészítéséhez, mégpedig betétlapos stílusban, hogy szövetszerű kialakítást kapjanak. A panelek mindegyikét kilenc Accoya profilból állították össze, hogy a Vuitton-dizájn felismerhető legyen.

Pedro Reyes és Diego Vasquez, az INNTEC részéről nyilatkozták: “A cancuni Vuitton-bolt tervezése, kivitelezése, a cikkcakkos dizájn újraalkotása egy igazán megtisztelő feladat volt. Biztosítanunk kellett, hogy a lehető legmagasabb minőséget hozzuk létre, mely ellenáll az adott esetben zord időjárási körülményeknek. Az Accoya a tartóssága és stabilitása miatt tökéletes választásnak bizonyult, nem csupán a fent említett klimatikus viszonyok, hanem a bonyolult építészeti megvalósítás (az INNTEC 15 munkatársa 10 napig dolgozott rajta) miatt is.”

Bryan Crenell, az Accsys Terchnologies üzleti- és marketing igazgatója a következőképp méltatta a terméket: “A cég minden alkalmazottját büszkeséggel tölti el az a tudat, hogy a vásárlóinkat egy minden igényt kielégítő, top minőségű fa termékkel tudjuk kiszolgálni. Természetesen az is megtisztelő, hogy egy olyan elismert, luxus márka, mint amilyen a Louis Vuitton, az Accoya minőségi produktumával egy platformon szerepelhet. Az átadott épület impozáns, az Accoya pedig 50 év garanciát nyújt a külső homlokzat rohadás- és korhadás mentességére.” Az Accsys Technologies által gyártott Accoya napjaink egyik legkiválóbb minőséget képviselő fa terméke a világpiacon. Az Accsys ecetsavas eljárási technológiájának köszönhetően az Accoya termék kiváló teljesítményt vonultat föl, melyet a stabilitás-fenntarthatóság-tartósság hármassal lehet a legjobban jellemezni. Az FSC módosított fával előállított Accoya egy közkedvelt fa termék, amely a legkülönbözőbb alkalmazásokat teszi lehetővé, úgy mint: nyílászárók alapanyagaként való használat, külső védőburkolatok, szerkezeti felépítmények és deszkázat.

PARTNEREINK
bannerbanner
EUROXTRADE A FACEBOOKON